1395/11/18 دوشنبه حس مسئولیت کتابدار بهترین راه جذب مخاطب به کتابخانه است

ساخت وبلاگ

1395/11/18 دوشنبه حس مسئولیت کتابدار بهترین راه جذب مخاطب به کتابخانه است

 

محمدعلی علومی می گوید: برگزاری برنامه‌های جنبی مانند نشست‌های کتاب‌خوان، جلسات نقد و بررسی، دورخوانی، شاهنامه‌خوانی و... مخاطبان را به مشارکت فعالانه در برنامه‌های کتاب محور تشویق می‌کند.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمدعلی علومی داستان‌نویس، طنزپرداز و پژوهشگر با اشاره به اینکه متون ادبی کهن، به‌ویژه شاهنامه فردوسی سند هویت فرهنگی جامعه است، می‌گوید: شاهنامه و متون کهن، حاوی ارزش‌ها و شکل نگاه به جهان است و مفاهیمی ژرف و ارزشمند را با مخاطب خود به اشتراک می‌گذارد.

وی ویژگی‌های مورد تأیید شاهنامه را ارزش‌های جاویدی می‌داند که در پس تحولات اجتماعی گم نمی‌شوند و می‌افزاید: فردوسی در ماجرای فریدون و به بند کشیدن ضحاک می‌گوید: «فریدون فرخ فرشته نبود/ ز مشک و ز عنبر سرشته نبود/ به داد و دهش یافت این نیکویی/ تو داد و دهش کن فریدون تویی» عمل به این ارزش‌ها تغییرات عمده‌ای در سبک زندگی افراد ایجاد خواهد کرد.

علومی درباره برگزاری دوره‌های شاهنامه‌خوانی در این کتابخانه می‌گوید: کارگاه‌ شاهنامه‌خوانی بیش از یک سال است که در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته در کتابخانه عمومی جابر بن حیان سرچشمه برگزار می‌شود و بسیاری از شرکت‌کنندگان باوجود فاصله زیاد از رفسنجان و سایر شهرها برای شرکت در این کارگاه‌ها به سرچشمه می‌آیند.

این پژوهشگر با اشاره به تلاش کتابداران کتابخانه عمومی جابر بن حیان برای تبلیغات و اطلاع‌رسانی درباره این دوره‌ها و اهمیت آن در جذب بالای مخاطب می‌گوید: مخاطبان این کلاس‌ها را دانشجویان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و افراد علاقه‌مند به ادبیات و فرهنگ تشکیل می‌دهند. حضور این شرکت‌کنندگان موجب شور و نشاط کلاس و دلگرمی برای ادامه آن است.

این مدرس پیشکسوت ادامه می‌دهد: شاهنامه دارای سه بخش‌ اساطیری، پهلوانی و تاریخی است و این کارگاه‌ها در حال حاضر به بخش پهلوانی این اثر ارزشمند اختصاص دارد. بررسی شیوه داستان‌سرایی حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز از دیگر مباحث مهم این دوره است.

نویسنده «شاهنشاه در کوچه دلگشا» و «اندوهگرد» با اشاره به اهمیت توجه متولیان امور کتابخانه‌های عمومی در جذب جامعه به این مراکز فرهنگی ادامه می‌دهد: رسانه‌های جمعی مانند: رادیو، تلویزیون و مطبوعات نیز نقش زیادی در کتابخوان شدن جامعه و گرایش عمومی به کتاب بر عهده ‌دارند. جامعه‌ای به سمت مطالعه جذب می‌شود که نیاز به مطالعه در آن پرورش‌یافته باشد.

وی با اشاره به‌ضرورت تشویق کتابخانه‌های فعال در برپایی برنامه‌های فرهنگی جنبی تأکید می‌کند: حس مسئولیت کتابداران در انجام‌ وظیفه خود، بهترین راه جلب مخاطبان به فضای کتابخانه‌ها است. برگزاری برنامه‌های جنبی مانند نشست‌های کتاب‌خوان، جلسات نقد و بررسی، دورخوانی، شاهنامه‌خوانی و... نیز ضمن معرفی آثار ارزشمند و اشتراک محتوای آن، مخاطبان را به مشارکت فعالانه در برنامه‌های کتاب محور تشویق می‌کند.

نویسنده رمان‌هایی چون «داستان‌های غریب مردمان عادیی» و «هزار و یک شب نو» با اشاره به معنا و اخلاق به‌عنوان حلقه‌های گم‌شده جامعه امروز ادامه می‌دهد: متأسفانه جامعه ما در حال حاضر در بحران معنا، اخلاق و شرافت به سر می‌برد و آشنایی با متونی مانند شاهنامه با یادآوری مفاهیم ارزشمند انسانی، کمک زیادی برای رفع این بحران خواهد کرد.

مدرس کارگاه‌ نویسندگی کتابخانه عمومی جابر بن ‌حیان در بخشی دیگر از این گفت‌وگو با اشاره به اهمیت حضور نویسندگان جوان در این کارگاه‌ها، می‌گوید: نسل ما در دوره‌ای نوشتن را آغاز کرد که چنین کلاس‌هایی کم‌تر برگزار می‌شد و ما بسیاری از فنون نوشتن را با آزمون‌ و خطا آموختیم. اما خوشبختانه در حال حاضر این مشکل رفع شده و علاقه‌مندان به نویسندگی حتی در شهرهای کوچک نیز می‌توانند ضمن شرکت در کارگاه‌ها از تجربیات مدرسان استفاده کنند.

وی، پشتکار و استمرار نویسندگان جوان را مهم‌ترین عامل موفقت آنان در عرصه داستان می‌داند و ادامه می‌دهد: در میان شرکت‌کنندگان این کارگاه‌ها با افراد با استعدادی برخورد می‌کنم که به دلیل از دست دادن انگیزه و یا نداشتن پشتکار لازم از بروز توانایی خود باز می‌مانند. به این دسته از جوانان توصیه می‌کنم که برای موفقیت در عرصه داستان، انگیزه خود را تقویت کنند و از تجربه‌های جدید واهمه نداشته باشند.

علومی می‌افزاید: برای داستان‌نویسی باید هراس از نوشتن را کنار گذاشت و به سراغ کلمات رفت. نوشتن مستمر خاطرات روزانه به نویسندگان جوان کمک می‌کند که ساده و روان بنویسند.

وی به نویسندگان جوان توصیه می‌کند با خواندن داستان‌های رئال از نویسندگانی مانند: چخوف، جمال‌زاده، هوشنگ مرادی کرمانی و جلال آل احمد، با اصول ساده‌نویسی و ادبیات واقع‌گرا آشنا شوند تا به الگویی مناسب برای داستان‌نویسی دست یابند.

علومی با تأکید بر تأثیر برنامه‌های جنبی در جذب مخاطب به کتابخانه‌های عمومی، می‌گوید: برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌هایی با موضوع فعالیت‌های فرهنگی، استقبال بیشتر مخاطبان از کتابخانه‌های عمومی را در پی خواهد داشت و افراد با قرار گرفتن در محیط کتابخانه و لذت از این برنامه‌ها علاقه بیشتری به مطالعه پیدا می‌کنند.

کتابخانه خواجه نصیر طوسی معلم کلایه...
ما را در سایت کتابخانه خواجه نصیر طوسی معلم کلایه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2bookalamoota بازدید : 168 تاريخ : سه شنبه 3 اسفند 1395 ساعت: 8:23